Apua ja tukea elämään

   Kun kaipaat kuuntelijaa

   kun haluat keskustella

   kun olet umpikujassa

   kun mikään ei tunnu miltään

   kun kaikki kaatuu päälle

   kun olet aivan yksin

 

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloudelliset ongelmat tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijän puoleen.

 

KOTIKÄYNNIT

Vierailut kodeissa kuuluvat seurakunnan elämään. Kotikäynneille voi pyytää pappia tai diakoniatyöntekijää. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin tai haluavat henkilökohtaista keskustelutukea.

 

EHTOOLLINEN KOTIIN

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.

 

ESIRUKOUSPYYNTÖ

Jos haluat pyytää seurakunnan esirukousta, voit tehdä sen tästä...

Mainitse pyynnössäsi myös, haluatko pyynnön puolesta rukoiltavan seurakunnan jumalanpalveluksessa.

 

KOHTAAMISPAIKKA

Tiistaisin klo 13-15 on kohtaamispaikka Sopukassa (Koulutie 5, torin puoleinen pääty). Voit tulla juomaan kupin kahvia, tapaamaan tuttuja, tutustumaan ihmisiin tai vain olemaan. Pientä ohjelmaa. Kahvi on maksuton.

AVOIMET OVET

Perjantaisin klo 11-14 on avoimet ovet Sopukassa. Tule penkomaan kirppistavaroita tai tuomaan tarpeettomaksi käyneitä, siistejä vaatteita/tavaroita. Kahvitarjoilu. Kaikki on maksutonta.

DIAKONIARUOKAILU

Tiistaisin klo 12.30 on diakoniaruokailu seurakuntatalossa. Aterian hinta on 3€, sisältää pääruuan ja jälkiruuan.

 

LEIPÄ- JA EU-RUOKAJAKELU

Joka toinen keskiviikko (parittomat viikot) on klo 13-15 leipäjakelu Sopukassa (Koulutie 5, torin puoleinen pääty). Kerran kuussa jaetaan EU-elintarvikkeita leivänjaon yhteydessä. 

 

LAPSIPERHEIDEN JOULUAVUSTUKSET

Taloudellisessa ahdingossa olevien lapsiperheiden jouluavustuskaavakkeita voi hakea kirkkoherranvirastosta tai Jokioisten sosiaalitoimistosta, tai tulostaa tästä...

Hakemukset palautettava liitteineen 24.11.2017 mennessä diakoniatyöntekijöille tai diakoniatoimiston postilaatikkoon. Lisätietoja Elina Mettovaara ja Tuija Kujansuu.

SURURYHMÄ

Jos olet kohdannut läheisen menetyksen, voi vertaistukiryhmästä olla suuri apu ja tuki. Sururyhmät ovat suljettuja ryhmiä, joihin liittyminen tapahtuu ilmoittautumalla. Ryhmä toimii luottamusperiaatteella, jossa ryhmän jäsenet sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen.

Seuraava ryhmä alkaa keväällä 2018. Siitä tiedotetaan hyvissä ajoin.