Apua ja tukea elämään

Kun kaipaat kuuntelijaa

kun haluat keskustella

kun olet umpikujassa

kun mikään ei tunnu miltään

kun kaikki kaatuu päälle

kun olet aivan yksin

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloudelliset ongelmat tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijän puoleen.

KOTIKÄYNNIT

Vierailut kodeissa kuuluvat seurakunnan elämään. Kotikäynneille voi pyytää pappia tai diakoniatyöntekijää. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin tai haluavat henkilökohtaista keskustelutukea.

EHTOOLLINEN KOTIIN

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.

ESIRUKOUSPYYNTÖ

Jos haluat pyytää seurakunnan esirukousta, voit tehdä sen tästä...

Mainitse pyynnössäsi myös, haluatko pyynnön puolesta rukoiltavan seurakunnan jumalanpalveluksessa.

KOHTAAMISPAIKKA

Tiistaisin klo 13-15 on kohtaamispaikka diakoniatoimistolla. Voit tulla juomaan kupin kahvia, tapaamaan tuttuja, tutustumaan ihmisiin, penkomaan kirppishyllyjä tai vain olemaan. Kahvi on maksuton.

DIAKONIARUOKAILU

Tiistaisin klo 12.30 on diakoniaruokailu seurakuntatalossa. Aterian hinta on 3€, sisältää pääruuan ja jälkiruuan.

LEIPÄJAKELU

Joka toinen keskiviikko (parittomat viikot) on klo 13-15 leipäjakelu diakoniatoimistolla (Koulutie 5, torin puoleinen pääty). Vuoden 2017 ensimmäinen jakopäivä 4.1.

ELINTARVIKEJAKELU

Kerran kuussa on mahdollista saada EU-elintarvikekassi diakoniatoimistolta. Jakopäivät ovat keskiviikkona klo 13-15. Vuoden 2017 kevään jakopäivät: 4.1., 1.2., 1.3., 29.3., 26.4., 24.5.

SURURYHMÄ

Jos olet kohdannut läheisen menetyksen, voi vertaistukiryhmästä olla suuri apu ja tuki. Sururyhmät ovat suljettuja ryhmiä, joihin liittyminen tapahtuu ilmoittautumalla. Ryhmä toimii luottamusperiaatteella, jossa ryhmän jäsenet sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen.

Seuraavista alkavista ryhmistä tiedotetaan hyvissä ajoin.