Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistuksen voi tilata puhelimitse, kirjeitse, sähköpostilla tai asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa.

Virkatodistuksia tarvitaan selvityksinä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin. Monet viranomaiset saavat kuitenkin tarvitsemansa tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä.

Virkatodistushinnaston löydät tästä...

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä.

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon.

Perunkirjoituksia varten sukuselvitys on tilattava erikseen kaikista niistä seurakunnista, joissa henkilö on 15 vuotta täytettyään ollut kirjoilla. Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys maistraatista. Perunkirjoitusta varten tarvittava sukuselvitys on hyvä tilata hyvissä ajoin.

Toimitusaika

Virkatodistukset henkilökohtaisilla tiedoilla toimitetaan heti, sukuselvityksen toimitusaika vaihtelee päivästä kahteen viikkoon.

Kieli

Virkatodistuksen saa suomenkielisenä. Tarvittaessa virkatodistuksen (EI sukuselvitykset!) saa monikielisellä lomakkeella (suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska).

Kirsi Moisander
Toimistoapulainen
(03) 4240 100 vaihde (ark klo 8.30-12)
Koulutie 5 A