Seurakunnan nettisivut

Nettisivut on julkaistu 27.1.2015.

Niissä on uutena ominaisuutena mm. mahdollisuus jättää sähköinen virkatodistuspyyntö.

Sivujen sisällöstä voi jättää palautetta palaute-sivulta. Luemme kaiken palautteen ja yritämme korjata puutteet ja oppia virheistämme.

Selvitysmiehen johtama prosessi käynnistynyt

29.11.2017 10.00

Selvitysmies kartoittaa seurakuntayhtyman mahdollisuutta

Lounais-Hämeessä selvitetään seurakuntayhtymän mahdollisuutta

Lounais-Hämeen seurakunnista Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä selvittävät yhteistyön tiivistämistä. Selvitysmiehenä toimii kirkkoherra Timo Kumpunen, joka antaa oman lausuntonsa selvitystyöstä lokakuussa 2018.

Seurakuntien toiminnan ja paikallisen identiteetin säilymisen turvaamiseksi selvitetään mahdollisuus perustaa seurakuntayhtymä. Merkittävänä syynä on seurakuntien verotulojen pieneneminen. Säästöjä ei yhteistyölläkään pystytä välttämään, mutta yhdessä tekeminen tarjoaa mahdollisuuden toimintojen tehostamiseen esimerkiksi kiinteistö- ja taloushallinnossa. Toiveissa on lisäksi saada apua pienempien seurakuntien sijaisjärjestelyihin.

Selvitys tehdään kevään 2018 aikana. Selvitystyötä varten perustetaan ohjausryhmä, jossa on jäseniä kaikista seurakunnista. Seurakunnat antavat selvityksestä lausuntonsa toukokuussa eli päättävät mukanaolostaan jatkossa. Selvityksen tekeminen ei sido seurakuntia johonkin ratkaisuun.

Seurakuntayhtymässä seurakunnat muodostavat yhteisen seurakuntatalouden, jolla on yhteinen kirkollisveroprosentti sekä yhteinen talous- ja henkilöstöhallinto. Myös muita toimintoja on mahdollista sopia tehtäväksi yhdessä, ja niistä seurakunnat sopisivat aikanaan tehtävässä yhtymän perussäännössä.