Seurakunta - norsunluutornissako?

Paras tapa tutustua seurakuntaan on osallistua sen elämään ja toimintaan. Sisältäpäin asiat näyttäytyvät eri valossa.

Seurakuntien elämä Suomen Ev. Lut. kirkossa on järjestetty vakiorakenteiden ympärille. Rakenteilla on pyritty varmistamaan seurakuntalaisten vaikuttamismahdollisuus mutta myös uskollisuus kirkon sanomalle.

Paikallisesti seurakunnan elämää suunnittelevat ja ohjaavat seurakuntavaaleissa valittava kirkkovaltuusto, valtuuston valitsema kirkkoneuvosto sekä neuvoston alaiset johtokunnat ja muut ryhmät.

Raamatussa ei ole säädöksiä kirkon toimielimistä. Toimielimet ovat muotoutuneet pitkän kirkollisen historian ja mm. luterilaisen uskonpuhdistuksen myötä. Osallistumalla voit vaikuttaa!

Koulutie 5 A
31600 Jokioinen

Seurakuntalaisten ja työyhteisön palveluksessa

Talouspäällikkö