Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys on käynnissä 6-11.11.2018. Latovainion rukoushuoneessa antoi äänensä ennakkoon 39 henkeä ja kunnantalolla 43. Seurakuntatalossa annetut äänet huomioiden ääniä on torstai mukaan lukien annettu ennakkoon lähes 200. Ollaan suunnilleen samassa vauhdissa kuin vuonna 2014. Äänioikeutettuja on Jokioisten seurakunnassa 3534. Noin 700 seurakuntalaista tarvittaisiin äänestämään että äänestysprosentti nousisi lähelle 20%. Tsemppaa kaveriasi!

Jokioisten seurakunnan seurakuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmään voit tutustua tästä..

Kuulutus ennakkoäänestyksestä ja äänestyspaikoista ja -ajoista Jokioisilta löytyy tästä..

Seurakuntavaalien ehdokkaiden ajatuksiin ja arvoihin voit tutustua seurakuntavaalien vaalikoneessa..

Seurakuntavaalit 2018

Vaalipäivä

18.11.2018

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, Raamatun merkityksestä uskon peruskirjana tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä ..

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.