Seurakunnan nettisivut

Nettisivut on julkaistu 27.1.2015.

Niissä on uutena ominaisuutena mm. mahdollisuus jättää sähköinen virkatodistuspyyntö. 

Sivujen sisällöstä voi jättää palautetta palaute-sivulta. Luemme kaiken palautteen ja yritämme korjata puutteet ja oppia virheistämme.

Uutislistaukseen

Selvitysmies Kumpunen esittäytyy

Timo Kumpusen haastattelu

25.3.2018 16.00

Selvitysmies Kumpunen esittäytyy

Selvitysmies selvittää seurakuntien yhdistymistä

 

Forssa ja lähiseurakunnat ovat selvittämässä seurakuntien yhdistymistä tai seurakuntayhtymää. Lähinnä yhdistyminen on saanut tuen ohjausryhmässä. Yhteinen seurakunta- ja taloustoimisto palvelisi alueen seurakuntia, kiinteistö- ja hautatoimi yhdistyisivät. Toiminnassa halutaan turvata paikallisuus mutta samalla yhteistyö.

Rovastikunnan seurakunnista Somero jättäytyi pois selvityksestä ja Tammela sen aikana. Forssa, Humppila, Jokioinen ja Ypäjä jatkavat työtä.

Ohjausryhmä, jossa on edustajat seurakunnasta, on koolla talven ja kevään aikana työstämässä teemoja. Urjalan kirkkoherra Timo Kumpunen on mukana työssä selvitysmiehenä. 

 

1.       Mikä tällainen selvitysmies on?

 

Olen Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin tehtävässä johon minut on kutsuttu viime syksynä. Käytännössä olen kiertänyt keskustelemassa Tammelan rovastikunnan seurakuntien johtavien viranhaltijoiden luona ja ollut mukana johtoryhmän kokouksissa havainnoimassa yhteistä keskustelua mahdollisesta seurakuntaliitoksesta.

2.       Mitä selvitetään?

 

Selvitellään löytyisikö Tammelan rovastikunnan seurakunnilta tarpeeksi yksimielisyyttä ja yhteistä tahtoa rakentaa seurakuntaliitoksen kautta vähän suurempi seurakunta tai seurakuntayhtymä. Selvitysmies laatii aikanaan esityksen siitä millainen uusi seurakunta tai seurakuntayhtymä voisi olla.

 

3.       Mikä selvitystyön aikataulu on?

 

Kevään aikana käydään ohjausryhmissä ja muissa neuvotteluissa läpi mahdollisen seurakuntaliitoksen malleja ja niistä selvitysmies kokoaa esityksen, joka jää seurakuntien kirkkovaltuustojen arvioitavaksi 31.10. mennessä. Mikäli esitys johtaa liitosprosessin käynnistämiseen on tarkoitus että uusi seurakunta/seurakuntayhtymä aloittaisi toimintansa vuoden 2020 alusta.

 

4.       Millaista on selvittää asioita?

 

Mielenkiintoista ja avartavaa. On hyvä nähdä sitä miten saman hengellisen perustyön voi toteuttaa monella tavalla ja erilaisissa toiminnallisissa ympäristöissä. Samalla on hienoa nähdä keskinäistä kunnioitusta ja halua löytää yhteisesti rakentavia ratkaisuja millä turvata seurakuntien toimintaa nykyajan monien taloudellisten ja toiminnallisten haasteiden keskellä.

 

Teksti: Esa Löytömäki