Seurakunnan nettisivut

Nettisivut on julkaistu 27.1.2015.

Sivujen sisällöstä voi jättää palautetta palaute-sivulta. Luemme kaiken palautteen ja yritämme korjata puutteet ja oppia virheistämme.

Uutislistaukseen

Seurakuntien talo-Tre.jpg Aluekeskusrekisteri sijaitsee Tampereella seurakuntien talossa

Jokioisten seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin vuoden 2022 alusta

21.12.2021 11.42

Jokioisten seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin vuoden 2022 alusta lukien. Tampereella sijaitsevassa aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti. 

Vuonna 2019 toimintansa aloittaneeseen Tampereen aluerekisteriin kuuluvat tällä hetkellä Tampereen seurakunnat sekä 23 muuta seurakuntaa. Vuoden 2022 alusta mukaan liittyy 9 seurakuntaa: Forssa, Jokioinen, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Sastamala, Urjala, Virrat ja Ylöjärvi.  

Aluekeskusrekisteriin vuonna 2022 kuuluvissa seurakunnissa on yhteensä noin 472 000 jäsentä.

Kirkonkirjojen pitoon sisältyy muun muassa virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen, avioliiton esteiden tutkinta sekä kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröiminen.

Aluekeskusrekisterin palveluita tarvitaan mm. silloin, kun tilataan sukuselvitys vainajan perunkirjoitusta varten. Sukuselvityksen voi tilata Tampereelta puhelimitse tai sähköisesti. Yhdelle sukuselvitykselle saadaan vainajan muuttohistoria koko Suomen alueelta. Tämä säästää omaisten aikaa ja kustannuksia, kun sukuselvitystä ei tarvitse pyytää jokaisesta seurakunnasta erikseen.

Asiointi kirkonkirjojenpidon asioissa ei ole enää sidottu paikallisen kirkkoherranviraston aukioloaikoihin. Aluekeskusrekisterissä suositellaan sähköistä asiointia. Lisäksi aluekeskusrekisterin puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä 9–15. Seurakuntalaisten asioiminen kasvokkain on edelleen mahdollista tutussa kirkkoherranvirastossa, eli asioiden hoitaminen ei edellytä Tampereelle lähtemistä. Kirkollisten toimitusten ajankohdista ja hauta-asioista sovitaan paikallisesti aivan kuten ennenkin.

Aluerekisterin perustamisen taustalla on Kirkkohallituksen linjaus vuodelta 2015, minkä mukaan kirkonkirjojen pito on mielekästä toteuttaa alueellisissa keskusrekistereissä. Kirkkohallituksen linjauksen mukaan kaikkien seurakuntien on kuuluttava johonkin aluekeskusrekisteriin viimeistään vuonna 2022.
 
Lisätietoja:

kirkkoherra Jyrki Koivisto p. 050 4151 770. jyrki.koivisto@evl.fi
aluekeskusrekisterin johtaja Kari Salonen p. 040 804 8701, kari.salonen@evl.fi
tampereenseurakunnat.fi/aluekeskusrekisteri