Kirkkotie 101 , 31600 Jokioinen

Kesäaikaan kirkko on auki arkipäivisin hautausmaan työntekijöiden työaikana. Muuten sopimuksen mukaan.

Tammelan kappeliksi 1631 perustetun Jokioisten kirkon on rakennuttanut Johan Jesperinpoika Kruus. Hänen hautasijansa on Tukholman keskuskirkossa. Alkuperäisestä kirkosta on jäljellä enää vain hirsiseinät ja lattian alla olevat haudat. Kirkon uudistus 1862 toteutettiin lääninarkkitehti A. Edelfeltin piirrustusten mukaan. Samassa yhteydessä jyrkkä katto sai nykyisen torninsa. Kirkko on yksi Suomen vanhimmista ympärivuotisessa käytössä olevista puukirkoista.

Kenraali ja vapaaherra Hamilton lahjoitti 1735 alttaritaulun, joka kuitenkin jossain vaiheessa vietiin Jokioisten kartanoon ja hävisi sille tielleen. Alttaritaulun paikalla on 1650-luvulle ajoitettu ristiinnaulitun puuveistoskuva. Nykyisen alttarin on suunnitellut vuonna 1931 arkkitehti Rafael Blomstedt.

Käytössä olevat messukasukat on hankittu vuonna 1961. Neljä messukasukkaa ovat säilyneet 1700 - 1800 luvulta. Ne ovat esillä kirkon seinillä. Vihkiryijyn lahjoittivat Jokioisten Maatalousnaiset 1952 ja samana vuonna on valmistanut puuseppä August Koivumäki kastemaljan. Kirkon lukupulpetin on valmistanut Toni Laine päättötyönään 2004.

Kirkon taalaismallinen kellotapuli on rakennettu kirkon perustamisen aikaan. Rakentajaksi mainitaan Laikkalammi-niminen mies. Kirkon läheisyydessä sijaitsee kansallisromantiikan ajan kirkkoherran pappila, joka on rakennettu vuonna 1903 palaneen pappilan tilalle. Sen on piirtänyt arkkitehtitoimisto Geselius, Lindgren & Saarinen.

Lisää kirkon historiasta pääset lukemaan tästä...Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkossa on istumapaikat n. 300 hengelle.

Tiedustelut Jokioisten seurakunnan kirkkoherranvirastosta arkisin 8.30 - 12.00 numerosta 03-424 0100 tai 040 805 0151, tai seurakuntamestari Marja-Liisa Salmiselta 040-501 8904. Kirkkoherranvirasto suljettu kesäperjantaisin kesä-elokuussa.

Uskonpuhdistuksen muistopäivän messu

Jyrki Koivisto ja musiikki Sorrilta. Kolehti Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikon kautta, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry.

Jumalanpalvelus ja riparistartti

23. sunnuntai helluntaista. Saarna Petja Kopperoinen, liturgia Johanna Parviala, musiikki Heini Kataja-Kantola sekä isosia ja nuorten veisuperjantain väkeä. Kolehti rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa, Kirkon Ulkomaanapu. Huom. rippikoululaisia pyydetään saapumaan Riparistartti klo 9.30. Rippikoululaisten läheiset ovat myös tervetulleita jumalanpalvelukseen!

Kirkkotie 101, 31600 Jokioinen

Pyhäinpäivän messu ja veteraanien kirkkopyhä, seppeleenlasku

Saarna ja liturgia Johanna Parviala, musiikki Heini Kataja-Kantola, Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlasku, jonka jälkeen srk-talon alasalissa Jokioisten Karjalaisseuran tarjoamat Pyhäinpäivän kirkkokahvit ja hengellinen tilaisuus.

Pyhäinpäivän muistohetki

Luetaan edellisvuoden pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden seurakuntalaisten nimet. Mukana Johanna Parviala ja Kirkkokuoro Heini Kataja-Kantolan johdolla.

Jumalanpalvelus

Saarna Jyrki Koivisto, musiikki Heini Kataja-Kantola.