Päiväkerholapsia leikkimässä kerhon leluilla

PÄIVÄKERHOT

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimitaan kasvatuskumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Kerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyyden vaaliminen.

Päiväkerhon ohjelmaan kuuluu alkupiirin hartaushetki, luovaa toimintaa, leikkejä, satuja, laulutuokioita ja arkipäiväisten asioiden opettelua.  Lapsen aktiivisuus ja luovuus ohjaavat kerhon suunnittelua, jossa tärkeimpinä asioina pidämme läsnäoloa ja sen kautta turvallisuuden tunnetta, joka vahvistaa jokaista leikkijää kokonaisen minäkuvan rakentamisessa. Lapsi saa olla lapsi ja ihana oma itsensä sekä oppii samalla asioita omasta uskostaan ja turvallisesta Jumalasta. Kerhoissa ohjaajina toimivat koulutetut lastenohjaajat.

Päiväkerho

Seurakunnan syksyllä 2021 alkavaan päiväkerhoon ilmoittautuminen on nyt käynnissä!

3-4 vuotiaiden (2017 ja 2018 syntyneet) lasten päiväkerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa, kolmen tunnin ajan: maanantaisin ja torstaisin klo 8.45-11.45. Päiväkerho kokoontuu seurakuntatalon alakerrassa ja käytössämme on myös piha puistoineen sekä lähimetsä. Lastenohjaajina toimivat Elina Mäntyvaara ja Helena Hacklin.

Ilmoittaudu 31.3.2021 mennessä sähköpostilla: elina.mantyvaara@evl.fi

Mikäli kerholaisia tulee paljon, jaamme ryhmän kahteen osaan, aamu- ja iltapäiväryhmiksi (ap klo 8.45-11.45 ja ip 12.45-15.45). Mahdollista ryhmäjakoa varten pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä toiveenne ryhmästä.

Ilmoita viestissäsi: lapsen nimi, osoite, syntymäaika, ryhmätoive (ap tai ip), huoltajan nimi ja puhelinnumero. Lähetämme toukokuun aikana kerhokirjeen, jossa tarkemmat tiedot kerhon aloituksesta. Kerhot alkavat viikolla 35.

Pyhäkoulut

Seurakunnan työntekijät pitävät päiväkerhoissa pyhäkoulua kerran kuukaudessa. Lapset saavat oman pyhäkoulutaulun ja tarrat osallistumisesta. Pyhäkoulu on kerhoaikana tapahtuvaa toimintaa ja samalla seurakunnan työntekijät tulevat tutuiksi lapsille.

Retket

Päiväkerhoryhmät tekevät keväällä retken johonkin alueen lähikohteeseen. Olemme käyneet mm. Luontokeskuksessa, maatiloilla, kirkossa ja elonkierrossa.