kuva Meeri Koutaniemi kuvassa kolumbialainen tyttö

Lähetys - ja avustustyö

Jokioisten seurakunta tukee lähetystyötä useissa maissa. Tuen taustalla on Herramme lähetyskäsky ja siihen liittyvä seurakuntalaisten vahva lähetysaktiivisuus. Varoja hankitaan vapaaehtoistyöllä. Myös talousarviosta jaetaan kannatusta kirkon lähetysjärjestöjen kautta.

Nimikkolähettien tukeminen on isoin osa työtä. Paikallisesti lähetysaktiivisuus ilmenee toimintaryhmien työssä. Lähetystyön muodot vaihtuvat toimintaympäristön muutoksia heijastaen. Rakkaus on kekseliäs!

Lähettiemme osoitteita...

Elina Braz de Almeidan osoite on:

Evangelicka Crkva

Kolodvorska 48

44320 Kutina, Croatia

Jorma ja Satu Arkkilan osoite on:

P.O. Box 377

00621 Village Market

Nairobi, Kenya

Sähköpostiosoitteita:

elina.brazdealmeida@sansa.fi

satu.arkkila@sley.fi

jorma.arkkila@sley.fi

Kroatian lähettimme Elina Braz de Almeida

Lähettimme Keniassa (vas) Joanna, Satu, Jorma ja Sarella Arkkila

Angolan lähetysrengas

Seurakunnassamme toimii myös Angolan lähetysrengas, joka tukee haavoittuvaan asemaan joutuneiden orpotyttöjen koulunkäyntiä pääkaupungissa Lubangossa.

Sisar Bernardette on sairaanhoitaja, joka otti vuonna 1998 kolme orpoa tyttöä kotiinsa asumaan.

Tyttöjä tuli aina vaan lisää ja heitä on enimmillään ollut n. 80. Bernardette on tehnyt paljon henkilökohtaisia uhrauksia saadakseen täytettyä kodittomien tyttöjen perus- ja jopa koulutustarpeet.

Vuonna 2004 orpokodista tuli Suomen Lähetysseuran kummikohde ja sen myötä orpokoti on alkanut saada taloudellista tukea.

Angolan lähetysrengas ei kokoonnu lainkaan. Renkaan jäsenet ovat sitoutuneet tukemaan orpokotia sopimaksi katsomallaan summalla ja rukoilemaan orpokodin puolesta.

Renkaan sihteeri-rahastonhoitaja Pirjo Perälä välittää orpokodista tulleita kuulumisia jäsenille.