Kuvassa näkyy kolumbialainen tyttö Meeri Koutaniemen kuvaamana

Lähetys - ja avustustyö

Tapahtumia lähetystyössä 2024:

- Lähetyksen toimintapiiri  kokoontuu maanantaisin srk-talolla klo 13.00-16.00. (ei kesällä)

Tervetuloa mukaan tekemään käsitöitä myyntiin lähetyksen hyväksi tai ihan vain viihtymään hyvässä seurassa. 

Piiri ei kokoonnu lomien aikaan eikä arkipyhinä. 

Seuraa seurakunnan ilmoituksia facebookissa, seurakunnan nettisivuilla ja Forssan lehdessä.

 

Jokioisten seurakunta tukee lähetystyötä useissa maissa. Tuen taustalla on Herramme lähetyskäsky ja siihen liittyvä seurakuntalaisten vahva lähetysaktiivisuus. Varoja hankitaan vapaaehtoistyöllä. Myös talousarviosta jaetaan kannatusta kirkon lähetysjärjestöjen kautta.

Nimikkolähettien tukeminen on isoin osa työtä. Paikallisesti lähetysaktiivisuus ilmenee toimintaryhmien työssä. Lähetystyön muodot vaihtuvat toimintaympäristön muutoksia heijastaen. Rakkaus on kekseliäs!

 

Nimikkolähettimme:

Olli, Salome, Sofia ja Sointu Olenius, Suomen Luterilainen Evankeliyhditys eli Sley, Etelä-Viro

Jokioisten seurakunnan nimikkolähettiperhe Sley:n kautta: Oleniusten perhe, Etelä-Virossa

Oleniusten perhe – Olli, Salome, Sofia ja Sointu – lähetettiin lähetystyöhön Viroon keväällä 2020. Oleniukset työskentelevät Viron evankelis-luterilaista kirkkoa vahvistaen. Tehtäväksi on annettu luoda nuorisotyötä ja pienryhmätoimintaa Etelä-Viroon. Olli saa olla tukemassa seurakuntia raamattuopetuksen kautta. Salome palvelee monenlaisissa tehtävissä lastenhoidon ohella. Oleniukset vierailivat Jokioisissa kesällä 2023.

 

Elina Braz de Almeida, Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa, Kroatia

Elina toimii Kutinan seurakunnan paimenena sekä koordinoi Kroatian evankelisen kirkon lapsi- ja nuorisotyötä. Elina asuu Kroatiassa perheensä kanssa. Kutinassa toimii myös M18-tanssiryhmä, joka on vieraillut Jokioisillakin monta kertaa.

 

Mikko ja Miia, Kansanlähetys, Lähi-Itä

Miia ja Mikko ovat perheineen lähetystyössä Lähi-Idässä. He vierailivat Jokioisissa 2023 toukokuussa kertomassa suunnitelmistaan.

 

Koististen perhe, Lähetysyhditys Kylväjä, Kreikka

Koististen perhe lähti keväällä 2023 diasporatyöhön Kreikkaan. He tekevät diasporatyötä persiankielisten parissa. Tiina vastaa traumatyön somaattisesta puolesta ja on mukana työpajoissa ohjaamassa kehollisia harjoitteita. Lisäksi Tiina palvelee yhteistyöjärjestöä hoitamalla käytännön asioita. Karrin päätehtävä on huolehtia lapsista ja kodin arjesta, sekä hoitaa diasporatyön viestinnällisiä tehtäviä. Toivomme saavamme Koistiset vierailulle seurakuntaamme alusyksystä 2024.

Operaatio Mobilisaatio (OM), Lähi-Itä:

Tukemamme perhe on lähtenyt erääseen Arabimaahan vuonna 2022. Työhön liittyy vahvasti nuoret ja ihmisille tietämyksen saaminen Kristuksesta.  Perheen suunnitelmia saimme kuulla Jokioisissa loppusyksystä 2022.

 

Suomen lähetysseura (SLS), Kiina

Seurakunnallamme on palvelusopimus Suomen Lähetysseuran kanssa. Lähetystyön johtokunta on valinnut vuodesta 2023 eteenpäin tuettavaksi kohteeksi:  "Tuemme vaikeissa oloissa eläviä lapsiperheitä Kiinassa." Työhön liittyy vapaaehtoisten kautta haavoittuvaisten, vähävaraisten ja epävakaidenlasten ja perheiden tukeminen eräässä koulutuskeskuksessa Manner-Kiinassa. 

 

 

Lähettiemme osoitteita...

Elina Braz de Almeidan osoite on:

Evangelicka Crkva

Kolodvorska 48

44320 Kutina, Croatia

 

Sähköpostiosoiteita:

elina.brazdealmeida@sansa.fi

olli.olenius@sley.fi

salome.olenius@sley.fi

 

 

Kroatian lähettimme Elina Braz de Almeida

 

Näytä lähdekuva

Viron lähettimme Oleniusten perhe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreikan lähettimme Koististen perhe

 

 

 

Angolan lähetysrengas

Seurakunnassamme toimii myös Angolan lähetysrengas, joka tukee haavoittuvaan asemaan joutuneiden orpotyttöjen koulunkäyntiä pääkaupungissa Lubangossa.

 

Sisar Bernardette on sairaanhoitaja, joka otti vuonna 1998 kolme orpoa tyttöä kotiinsa asumaan.

Tyttöjä tuli aina vaan lisää ja heitä on enimmillään ollut n. 80. Bernardette on tehnyt paljon henkilökohtaisia uhrauksia saadakseen täytettyä kodittomien tyttöjen perus- ja jopa koulutustarpeet.
 
 
Vuonna 2004 orpokodista tuli Suomen Lähetysseuran kummikohde ja sen myötä orpokoti on alkanut saada taloudellista tukea.
 
 
Angolan lähetysrengas ei kokoonnu lainkaan. Renkaan jäsenet ovat sitoutuneet tukemaan orpokotia sopimaksi katsomallaan summalla ja rukoilemaan orpokodin puolesta.
 
Renkaan sihteeri Pirjo Perälä välittää orpokodista tulleita kuulumisia jäsenille. 

 

 

 

 

Jos auttamistyö kiinnostaa, voit toimia lähetystyön vapaaehtoisena mm…

- Lähetysmyyjäisissä, Puotikahvilassa, lähetyslounaalla...

 

Otamme edelleen vastaan lahjoituksia mm. lankoja ja postimerkkejä. (Voit toimittaa lahjoituksesi kirkkoherranvirastoon)

Ota yhteyttä

Pappi, seurakuntapastori
Keskuskatu 29 B
31600 Jokioinen

Vapaapäivät maanantai ja tiistai. Lähetystyön yhteyshenkilö.

Ota rohkeasti hihasta kiinni, soita, laita tekstiviestiä tai s-postia. Olen pappina seurakuntalaisten ja työyhteisön palveluksessa!