Seurakunnan nettisivut

Nettisivut on julkaistu 27.1.2015.

Niissä on uutena ominaisuutena mm. mahdollisuus jättää sähköinen virkatodistuspyyntö.

Sivujen sisällöstä voi jättää palautetta palaute-sivulta. Luemme kaiken palautteen ja yritämme korjata puutteet ja oppia virheistämme.

Koronavirukseen liittyvä kuva

Koronaviruksesta johtuvaa

17.3.2020 17.35

Koronavirusaltistumisen välttäminen johtaa toiminnan muutoksiin seurakunnassa.

KORONAVIRUSTILANTEEN JOHDOSTA

Mahdollisista toiminnan peruuntumisista tiedotetaan toimipaikkojen ovilla, kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan nettisivuilla viikoittain.

18.3.2020

Uusien valtakunnallisten ja kirkollisten ohjeiden myötä seurakuntaelämä siirtyy poikkeuskaistalle.

Toimituksia ja jumalanpalveluksia järjestettäessä noudatetaan 10 hengen suositusta osallistujamäärästä. Tämä koskee hautauksia, muistotilaisuuksia, kastetilaisuuksia ja kaikkea muuta seurakunnan toimintaa. Muistotilaisuuksia suositellaan lykättäväksi tuonnemmaksi. Haudoilla tapahtuvaa siunausta suositaan.

Jumalanpalvelukset järjestetään toistaiseksi seurakuntatalon yläsalista. Sieltä käsin on vaivattominta järjestää myös niiden suoratoisto internetiin. Jo 22.3. klo 10 alkaen jumalanpalvelukset ovat katsottavissa netissä. Seurakunnan kotisivun pääsivulle tulee linkki, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan jumalanpalvelukseen omalla päätelaitteella, siis tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Seurakuntatalo on avoinna hiljentymiseen kaksi tuntia jumalanpalveluksen päättymisen jälkeen. Kirkossa ei ole jumalanpalvelusta eikä sitä pidetä yleisesti avoinna sunnuntaisin.

Uusi tilanne voi tuottaa paljon kysymyksiä ja huolta. Sitä voi purkaa keskustellen. Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden entiseen tapaan, puhelimitse.

Velvoittavista ja suosituksen luonteisista ohjeista voit katsoa tarkemmin hiippakunnan sivuilta..

13.3.2020

Viikko 12, 12-22.3.2020

Jumalanpalvelukset hoidetaan jatkossa vain toimittajien voimin, ilman seurakuntalaisia. Kirkolliset toimitukset järjestetään pienimuotoisina tilaisuuksina, joissa on alle 10 henkeä. Kasteita ja vihkimisiä voidaan lykätä tuonnemmaksi sen mukaan kuin sovitaan.

Yksityiset ehtoolliset ovat mahdollisia. Diakonisen avun ja lähimmäisen tukemisen tarve kasvaa, vaikka se tapahtuu nyt suurelta osin etänä. Seurakunnan työntekijöiltä voi pyytää apua käytännön asioiden hoitamisessa.

Seuraavat toiminnot on peruttu:

Lapsityön päiväkerhot
Eläkeläisten kerho ja -ruokailu
Diakoniaruokailu
Seurakunnan kuorojen harjoitukset
Laitoshartaudet
Liikutaan leppeästi -kokoontuminen
Lähetyksen toimintapiiri

Muuta:

Riparien viikonloppukokoontumisista tiedotetaan nuorille ja vanhemmille erikseen.
Kesän rippileirejä ei toistaiseksi olla perumassa.

Konfirmaatiot pidetään ohjelmassa suunnitellusti, tarvittaessa erityisohjeistuksella.

Epidemiatilannetta seurataan. Nopeatkin muutokset ovat mahdollisia.